Hozzávalók (kb 1.5 kg-hoz)
A tésztához:
500 g liszt
500 g tehéntúró
500 g vaj
2 db tojássárga
30 g élesztő
20 g só
A kenéshez:
egész tojás
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.
Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük.
Nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát, és kis - maximum 4 cm átmérőjű - pogácsaszaggatóval szúrjuk ki, tojással kenjük meg.
10 perc pihentetés után sütőbe tesszük. Az előmelegített 200 C-os sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig süssük őket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése