Hozzávalók:
20 dkg leveszöldség
1 vöröshagyma
2-3 db burgonya
10 dkg szalonna
10 dkg lebbencstészta
1 kiskanál piros paprika
paradicsom, lehet házi vagy konzerv is (ebben az esetben 2 evőkanálnyi)
pár szelet karikára vágott tv paprika
só
ételízesítő
bors
Elkészítés:
A zöldségeket felkarikázzuk A vöröshagymát lereszeljük, a burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk.
A szalonnát kockákra vágjuk, majd kiolvasztjuk. A tepertőt kiszedjük.
A zsírjára rátesszük a lebbencstésztát, hólyagosra pirítjuk, majd a vöröshagymát is beletesszük. Megszórjuk pirospaprikával, és felengedjük vízzel. Sózzuk, ételízesítőt, paprikát, paradicsomot, zöldségeket és a krumlikockákat beletesszük. Készre fűzzük. Tálalás előtt meghintjük a tepertővel.
Van, ahol füstölt kolbászt is tesznek bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése