Hozzávalók a piskóta tésztához:
6 tojás
6 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
6 ek liszt
1 cs sütőpor
1 csipet só
A krémhez:
30 dkg túró
4 dl tej
1 cs vanília ízű pudingpor
A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban összekeverem. A lisztet tálba szitálom és alaposan összekeverem a sütőporral. A tojások fehérjéből kemény habot verek. A tojássárgájára rászórom a liszt felét, a tojásfehérjét, majd a tetejére a maradék lisztet hintem. Fakanállal óvatosan össze dolgozom úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. A masszát kivajazott, lisztezett gyümölcstorta sütőformába öntöm és előmelegített sütőben aranysárgára sütöm. Akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni.
A krémhez a pudingot a szokásos módon elkészítem csak annyi különbséggel, hogy az áttört túróval főzöm készre.
Idény ill. igény szerinti gyümölccsel díszítem és zselével fixálom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése