Hozzávalók:
1 csirkemell filé
2 sárgarépa
1 vöröshagyma
4-5 szem burgonya
2 marék rizs
2 tojás
babérlevél
fél citrom leve
1,5 l húsleves alaplé (nálam kockából)
só, bors
A sárgarépát, a burgonyát a húst és a vöröshagymát hosszában elszeleteljük és kevés olajon feltesszük párolódni. Felengedjük a húslével.
Amikor felforr hozzáadjuk a rizst is. Kevergetés mellett 10 perc alatt készre főzzük, majd levesszük a lángról.
2 tojássárgáját elkeverünk egy fél citrom levével, amit a levesbe csurgatunk. Ettől kapja meg a jellegzetes, szép sárga színét.
A tojássárgáját mindenképpen már csak akkor tesszük a levesbe, mikor az elkészült, levettük a tűzről és már nem forr, különben kicsapódna a sárgája :)
Görög citromos-tojásos csirkeleves |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése